Carnati de casa

de violeta30 in Mezel de casa, 25 Dec 2014 | 10163 vizualizari

 

Am invatat cu placere sa fac carnati atat de la parinti, dar mai ales de la bunici... Bunicii mei faceau carnatii intr-un alt fel, parca mai speciali fata de parintii mei. Asa ca, de cativa ani ii fac dupa reteta bunicilor, iar copilul meu ii savureaza mereu cu placere !

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc impanata
  • 2 kg carne vita
  • 1 kg pastrama din piept de oaie (se gaseste la Cora)
  • condimente pentru carnati Cosmin
  • condimente pentru carne tocata Cosmin
  • cimbru 1 lingurita
  • 2 lingurite cu varf de bicarbonat
  • 1 litru supa de carne
  • 3 capatani de usturoi (mai mari)
  • mate de carnati (groase sau subtiri, in functie de preferinta)
  • 1 pahar de bere (200 ml)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul si bicarbonatul (un ingredient valoros la reteta de carnati, ii face mai pufosi si nu iti va fi rau de la tocatura). Se lasa peste noapte la rece. A doua zi se prajesc cateva chiftelute si se verifica daca amestecul este potrivit de arome si sare. Daca mai trebuie se mai adauga in functie de preferinta condimente sau sare.

Se procedeaza la umplerea matelor. Se pregateste masina de tocat, se fixeaza matul pe carnatar si se incepe formarea carnatilor. Dupa ce s-a umplut matul, se alege cat de mare se doreste sa fie carnaciorul si se rasuceste la distanta potrivita fiecare carnacior. Se pun carnaciorii la odihnit pe o bara de lemn. Se lasa pana a doua zi si apoi se pot introduce la congelator sau se pot afuma. Daca este mai frig afara se pot lasa atarnati mai mult timp la uscat (sub streasina casei :) ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Carnati proaspeti