Carnaciori in halat de branza si cartofi

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 carnaciori subtiri (cabanos)
  • 2 cartofi albi mai maricei
  • 200 g branza cremoasa (feta)
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 400-500 g faina alba
  • 20 ml ulei
  • 1/2 gogosar in otet
  • 1/2 lingurita boia
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in halat de branza si cartofi:

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati bine, adaugati 4-5 linguri de faina si incepeti sa amestecati cu mana aluatul. Puneti faina pe masa de lucru, rasturnati si incepeti sa framantati aluatul. Framantati pana cand aluatul se leaga bine, devine elastic si vartos si nu se mai lipeste de maini si de masa.

Presarati putina faina pe masa de lucru si intindeti o foaie nu prea subtire (de 4-5 mm grosime) si taiati fasii de 1,5-2 cm latime.

Infasurati carnaciorii (puteti folosi si crenvursti) in aceste fasii, petrecandu-le putin una peste alta la fiecare spira si puneti-i intr-o tava unsa cu ulei.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 15 minute, pana mai cresc, apoi ungeti-le cu ou batut in care ati pus boiaua si o lingura de ulei, cu o pensula de patiserie.

Mai lasati tava in cuptor inca 25-30 minute, la foc mediu (~180 grade).

Scoateti-le pe un platou si decorati-le cu fasii de gogosar in otet, castraveti acri, ketchup, etc.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate presara peste aceste buseuri umplute cu carnaciori putin chimion, susan, seminte de floarea soarelui, cascaval ras, parmezan.

2

Dupa ce le scoateti din cuptor le puteti tavali prin branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in halat de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cabanos in foietaj