Cea mai buna saramura de crap am mancat-o in Delta. M-am ambitionat si am incercat sa fac si eu, este preferata familiei mele! Va spun un secret: nu mi-a iesit ca cea din Delta, sssiiiiiitt, dar e tare buna!
Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung.
L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el.
Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si l-am pus la fript pe un disc, pe pat de sare (nu foarte gros, atat cat sa acopere cat de cat discul). L-am intors de pe o parte pe alta pana s-a fript bine.
Am tocat legumele in forme diferite si mai mari, iar ardeiul iute l-am taiat pe lung. Usturoiul l-am presat. Intr-un vas am pus putin ulei, dupa ce s-a incins am adaugat toate legumele si piper, pe care le-am calit pana si-au lasat zeama. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert. Am tocat verdeata.
Daca fiertura de legume este gata inaintea pestelui, opresti focul si cand e aproape gata pestele o mai dai intr-un clocot pentru ca trebuie sa fie foarte fierbinte cand o adaugam peste peste.
Crapul l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat fiertura de legume, patrunjelul si leusteanul tocat si le-am acoperit cu un capac pentru 10 minute.
L-am servit cu mamaliguta calda. A iesit delicios!!
Pofta buna!