Este o reteta consistenta pe care recomand sa o faceti in weekend, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie sa umpleti ''sarmalutele'' italienesti - asa le spun eu.
Compozitia pentru umplut:
Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii.
Sosul bechamel:
Punem la fiert laptele, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, il punem deoparte sa se raceasca.
Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam faina, amestecand cu ajutorul unui tel. Nu o tineti pe foc mai mult de 5 secunde, nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Turnam treptat laptele peste faina, pana se incorporeaza si devine un sos lucios. Se poate sara putin. Pentru un gust desavarsit se adauga nucsoara rasa.
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline in care calim usturoiul taiat marunt. Adaugam 2 linguri de pasta de tomate, 400 ml apa, oregano, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba circa 10 minute.
Jumatate din sosul de rosii il punem intr-o tava inalta, apoi asezam cannellonii umpluti. Presaram din cascavalul ramas, punem si restul de sos de tomate, apoi punem un alt rand de cannelloni.
Deasupra punem sosul bechamel si presaram tot cascavalul ramas.
Tinem la cuptor aproximativ 40 minute la foc mic, dupa ce am preincalzit cuptorul.
Pofta buna!