Camembert in foietaj cu merisoare si fistic

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2014 | 8301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rotita branza Camembert (cca 150 gr)
  • aluat foietaj ( cca 300 gr)
  • 1 lingura gemmerisoare
  • cateva merisoare confiate
  • 1 lingura fistic maruntit
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert in foietaj cu merisoare si fistic:

Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.

O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.

Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.

Cealalta foaie de foietaj o taiem pe lungime obtinand mai multe fasii aproximativ egale.Indoim fasiile una da una nu, pana la jumatate.  Asezam langa ele o fasie de aluat in sens invers si incepem sa suprapunem celelalte fasii peste ea.

Procedam la fel cu urmatorul rand.

Din nou indoim o fasie da una nu si asezam o fasie alaturi in sens invers.

Procedam astfel pana obtinem un grilaj.

Impachetam camemberul  in grilajul obtinut si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou batut cu putina apa.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumeneste frumos. O servim calda, taind intr-un colt astfel incat camembertul fierbinte sa se reverse pe farfurie precum lava unui vulcan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert in foietaj cu merisoare si fistic" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ardei copt