Camembert in foietaj cu merisoare si fistic

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2014 | 8457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rotita branza Camembert (cca 150 gr)
  • aluat foietaj ( cca 300 gr)
  • 1 lingura gemmerisoare
  • cateva merisoare confiate
  • 1 lingura fistic maruntit
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert in foietaj cu merisoare si fistic:

Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.

O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.

Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.

Cealalta foaie de foietaj o taiem pe lungime obtinand mai multe fasii aproximativ egale.Indoim fasiile una da una nu, pana la jumatate.  Asezam langa ele o fasie de aluat in sens invers si incepem sa suprapunem celelalte fasii peste ea.

Procedam la fel cu urmatorul rand.

Din nou indoim o fasie da una nu si asezam o fasie alaturi in sens invers.

Procedam astfel pana obtinem un grilaj.

Impachetam camemberul  in grilajul obtinut si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou batut cu putina apa.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumeneste frumos. O servim calda, taind intr-un colt astfel incat camembertul fierbinte sa se reverse pe farfurie precum lava unui vulcan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert in foietaj cu merisoare si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci