Cake pops cu rom si ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 12755 vizualizari

 

Cand am facut tortul sah am mentionat ca am taiat partea de sus la ambele blaturi si le-am pastrat intr-o punga. Si iata ce am facut din ele: bomboane din blat cu aroma de rom imbracate in ciocolata. Cred ca merg perfect mai ales la zile aniversare la copii, dar garantat ca si noua oamenilor astia mai mari, ne plac la fel de mult :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr blat (eu am avut amestecat simplu si cu cacao)
  • 80 ml lapte
  • 1 lingura miere de salcam
  • 1 lingura unt
  • 1/2 sticluta rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata fina
  • 1 lingura unt
  • Bete de frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake pops cu rom si ciocolata:

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol.

Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom.

Omogenizam bine si cu o lingurita luam din cantitate si formam bilute cu mana pe care le asezam pe o farfurie.

Dam la frigider 1-2 ore.

Topim ciocolata maruntita impreuna cu untul, intr-un vas pe baie de aburi.

Scoatem bomboanele din frigider si intepam fiecare cu cate un bat de frigarui (unele bete le-am taiat in jumatate) si trecem apoi fiecare bucata prin ciocolata calda si le asezam pe hartie de copt.

Presaram pe ele bombonele colorate dupa ce s-a scurs un pic surplusul de ciocolata.

Le asezam apoi pe alta foaie de copt  si dam la frigider minim 2 ore pana se intareste ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga orice alte arome va plac

2

Daca nu aveti bete de frigarui puteti folosi si scobitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake pops cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cake pops