Panna cotta cu ciocolata si cafea

de miremirc in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 26203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri gelatina granule (20 g)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml espresso indulcit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata si cafea:

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute
Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba.

Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca tocmai l-am facut ), ciocolata taiata bucatele mici (eu am folosit 100 g ciocolata alba si 100 g ciocolata cu lapte - asta am avut in casa, dar cine doreste o panna cotta mai inchisa la culoare trebuie sa foloseasca ciocolata neagra), amestecand pana se topeste toata ciocolata. La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita pe foc mic. (fara sa fiarba, deoarece isi pierde proprietatile) Turnam intr-o forma de chec (11*31 cm) stropita cu apa rece si tapetata cu folie alimentara sau in 8 forme de sticla.


Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam pe un platou de servit.

Decor : diverse decoratiuni de ciocolata sau sirop de ciocolata .

Sugestie : pentru obtinerea unei panna cotta mai cremoase si mai consistente, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (34)

getix 1

11.06.2013, 08:49

arata nemaipomenit, la favo.

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 06:41

o bunatate

ryta 1

04.01.2014, 16:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura