Butoiase cu ciuperci

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2010 | 4526 vizualizari

 

Este o reteta simpla si gustoasa.Am luat reteta dintr-o revista,este o reteta de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Un dovlecel mai lung sau doi mai scurti:);
  • 100 g kaizer;
  • 5-6 ciuperci;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 pahar vin alb;
  • 3 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;
  • patrunjel verde si ardei rosu(pentru decor);
  • 1 conserva mica de porumb amestecat cu fasole boabe rosie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butoiase cu ciuperci:

Calim putin kaizerul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Cand s-au aurit,adaugam ciuperciletaiate marunt,conserva de porumb cu fasole,sare si piper dupa gust.Lasam trei min. dupa care stingem cu vin.Lasam ciupercile pe foc mic cca. cinci minute,amestecam din cand in cand.Pregatim intre timp butoiasele:taieb dovlecelul in patru sau cinci(depinde cat ne permite lungimea lui).

Scobim in interior,umplem cu compuzitia cu ciuperci.Asezam butoiasele intr-o tava cu putina apa si ulei,sa fie apa si uleiul cam pe la jumatatea butoiaselor(eu am pus trei linguri cu ulei).Dam la cuptor aproximativ 25-30 min.Depinde de cuptor.

Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Butoiase cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mena29 1

27.07.2010, 23:03

Ba cum sa nu bunica,poti sa ceri fara probleme,mai am butoiase,vreo doua

Ina 1

28.07.2010, 08:27

un butoias vreau si eu Mena, arata foarte frumos ce au facut tu aici!

mena29 1

29.07.2010, 08:59

Multumesc Ina,mai am dovlecei asa ca-n juma de ora ma execut cu inca o portie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei