Sunt delicioasa buseurile astea, mai ales cu o cana de lapte rece sau la cafea dimineata merg de minune :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/buseuri-cu-mac/
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.
Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.
Cand este dospit, se rupe din aluat si se intind foi subtiri si le dam forma patrata. Fiecare foaie o ungem cu ulei si presaram 2 linguri de zahar si o lingura de mac deasupra.
Rulam foaia ca pentru rulada si taiem cu cutitul forme de trapez ca in imagini. Intoarcem trapezul cu partea mai scurta in sus si presam cu coada lingurii pe jumatatea lui. Veti intelege mai bine din imagini.
Punem buseurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si apoi le ungem cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Pofta buna!
1
Se pot umple si cu ciocolata sau cu gem.
2
Le puteti presara zahar pudra deasupra.