Bulion de legume

de RuxyRux in Bulion, 17 Oct 2011 | 18133 vizualizari

 

O minunatie...garantat! ...eu inlocuiesc cu acest bulion nelipsita vegeta din bucatarie care mie mi se pare foarte departe de adevaratul gust de legume( si am renuntat la ea de foarte multi ani)...plus ca nu stim niciodata ce contine decat daca o preparam in casa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei grasi( verzi, rosii, portocalii)
  • 3/4 kg morcovi
  • 3 kg de rosii
  • 6 bucati mari de radacina de patrunjel verde
  • 1 kg praz
  • 6 cepe rosii
  • 2 teline
  • 2 bucati de pastarnac
  • 6 dovlecei mari
  • 1/2 kg apa
  • 3 foi de dafin
  • 150 gr sare
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de maghiran
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de piper alb
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • 1 lingura de salvie maruntita
  • o oala mare de 12- 15 kg ( trebuie sa aiba loc sa fiarba)
  • un robot( blender puternic)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de legume:

Am spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la radacinoase si de putina apa pentru a le toca mai usor.

Am pus toata compozitia intr-o oala mare pe foc mediu si am fiert bulionul in jur de o ora...trebuie mare atentie deoarece cand incepe sa fiarba are tendinta sa dea pe afara datorita spumei care se formeaza la suprafata. Se amesteca din cand in cand si cam dupa o ora se aseaza frumos si dispare spuma. La jumatatea fierberii se pune sarea si zaharul apoi spre sfarsit si mirodeniile.

Sticlele se sterilizeaza, eu le spal bine cu apa fierbinte si detergent apoi le oparesc cu apa care clocoteste si zic eu ca este suficient. Lasam sa se domoleasca cam o jumatate de ora si apoi turnam in sticle cu ajutorul unui polonic si a unei palnii.

Cateva linguri adaugate la  sosuri, fripturi, mancaruri gatite, ciorbe...cu siguranta vor face diferenta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulion