Bulgur cu patrunjel

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2017 | 3997 vizualizari

 

mancare rapida de post din grau prefiert

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. bulgur din comert (grau prefiert)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri legume deshidratate maruntite
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 1-2 legaturi patrunjel proaspat
  • cca 500 ml apa clocotita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu patrunjel:

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent.

Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din nou un strat de bulgur, la fel de vreo doua degete, peste care vom pune din nou legume deshidratate si putina vegeta, iar la final din nou cativa stropi de ulei.

Ideea este sa ramana cel putin jumatate din capacitatea vasului termorezistent libera, pentru ca este momentul sa turnam apa clocotita peste straturile din vas, apoi sa acoperim vasul si sa il dam la cuptorul cu microunde, pentru cinci minute.

Lasam vasul acoperit pana se absoarbe tot lichidul, presaram un strat consistent de patrunjel proaspat tocat si servim.

Noi am servit ca si garnitura la ciuperci umplute de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]