Bulgur cu legume coapte

de anca_rm in Mancaruri de legume, 31 Oct 2013 | 4666 vizualizari

 

Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 1 bucata sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cana bulgur (cus-cus)
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu legume coapte:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.

Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.

Cu morcovii procedam la fel .

Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.

Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.

Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .

Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.

Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .

Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.

 

 

TIPS-URI

1

serviti langa cu un iaurt sau smantana

2

sarati dupa gust

3

intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]