Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.
Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.
Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.
Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.
Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.
Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.
Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.
Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.