Budinca de taitei cu kaizer si smantana

de Sidy in Paste, 20 Sep 2012 | 3923 vizualizari

 

O reteta rapida si simpla pe care sa o faceti cand va grabiti si nu aveti timp de stat pe linga ea sa o...bibiliti.Eu eram "bagata in priza" cu pusul pentru iarna si n-am avut timp sa-i dau prea mare importanta retetei, dar a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase -patrate
  • 400 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g kaizer
  • 100 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de taitei cu kaizer si smantana:

Pastele le fierbem in apa clocotita cu putina sare 8 minute , asa cum scrie pe ambalaj.Dupa ce au fiert , le strecuram si le dam sub un jet de apa rece.Le lasam in strecuratoare.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu smantana, le asezonam( daca este prea groasa compozitia adaugam putin lapte) iar albusurile le batem spuma.

Kaizerul il taiem cubulete mici.

Amestecam in smantana cu galbenusuri kaizerul taiat apoi adaugam taiteii si ii omogenizam.La sfarsut adaugam si albusurile batute spuma.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet punem compozitia de paste omogenizate cu kaizerul si smantana.

Deasupra radem cascavalul si mozzarella.

Dam vasul la cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute , pina face o crusta aurie deasupra.

Portionam pastele si le servim obligatoriu calde. Cine doreste mai poate adauga putina smantana.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu kaizer si smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu broccoli