Chec cu ciocolata si portocala

de T I M E A in Prajituri, 11 Dec 2012 | 9433 vizualizari

 

Reteta e de aproape acu un an , adica de pe la inceputurile postarilor mele. Nu stiu cum de am ratat sa postez aceasta reteta si aici, dar, pentru ca e iarna si este o prajitura de iarna, am venit sa o recomand.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 linguri suc de portocala cu pulpa (stoarcem portocala rasa)
  • 80 gr ciocolata 55% cacao...sau de care doriti :)
  • Pt ornat:
  • 80 gr ciocolata neagra sau lapte,
  • 1 lingurita unt,
  • 50-60 gr ciocolata alba,
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata si portocala:

Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa.

Incorporam apoi faina folosind o spatula. La final adaugam ciocolata rasa pe razatoarea mare.

Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu margarina sau unt si faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Pregatim glazura din 80 gr ciocolata si o lingura de unt. Topim ori la cuptorul cu microunde lasand cate 15-20 secunde si amestecand, ori pe aburi.

Ungem prajitura deasupra cu glazura si radem coaja de portocala.

Ciocolata alba o topim si o punem intr-o punguta pe care o gaurim si ornam apoi prajitura cu fasii.
Lasam  la rece pana se intareste glazura apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

12.12.2012, 16:26

cam bunut checul asta

Steffy 1

19.12.2012, 20:45

Am incercat si eu astazi acest chec, insa nu a crescut ca al tau. Cred ca trebuia o cantitate mai mare la ingrediente, am avut o tava potrivita. O sa il mai fac alta data, cu alte cantitati.

T I M E A 1

19.12.2012, 22:06

Steffy tava mea e una mica , daca faci in tava mare, dubleaza cantitatile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre