Reteta e de aproape acu un an , adica de pe la inceputurile postarilor mele. Nu stiu cum de am ratat sa postez aceasta reteta si aici, dar, pentru ca e iarna si este o prajitura de iarna, am venit sa o recomand.
Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa.
Incorporam apoi faina folosind o spatula. La final adaugam ciocolata rasa pe razatoarea mare.
Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu margarina sau unt si faina.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura din 80 gr ciocolata si o lingura de unt. Topim ori la cuptorul cu microunde lasand cate 15-20 secunde si amestecand, ori pe aburi.
Ungem prajitura deasupra cu glazura si radem coaja de portocala.
Ciocolata alba o topim si o punem intr-o punguta pe care o gaurim si ornam apoi prajitura cu fasii.
Lasam la rece pana se intareste glazura apoi servim.