Aceasta budinca de orez cu branzica dulce si capsuni este una mega delicioasa. Trebuie sa o incercati si voi.
Am pregatit-o foarte usor cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
A fost gata in 20 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea sau sa trebuiasca sa amestec mereu sa nu se arda.
Am folosit alaturi de lapte si putina smantana lichida dulce care s-a transformat intr- branzica fina si la fel de dulce si buna.
Am savurat cu capsuni mici si dulci din gradina bunicilor. Piticii au papat cu pofta, iar eu m-am bucurat de reusita.
In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se toarna laptele rece, smantana lichida, un praf de sare. Se adauga indulcitorul, apoi orezul spalat.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Rice/Risotto si timpul de 20 min, cu presiune Low.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.
Dupa terminarea programului, se opreste apafatul si se elibereaza supapa de aburi. Dupa ce s-a eliberat aburul, se desface capacul aparatului.
Budinca se portioneaza in cupe de ceramica si se decoreaza cu capsuni proaspete.
Se tine la rece pana in momentul serivirii, dar pofticiosii o pot savura si calda. Este la fel de buna!
Sa va fie de folos!