Fie ca veti alege sa serviti budinca la aperitiv, sau ca fel principal vegetarian ori ca si garnitura, gustul ei va va incanta pe deplin, este savuroasa!
Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a desface spanacul. In 6 sau 7 minute este complet desfacut, apoi punem untul il lasam putin si bagam blenderul vertical pentru a-l face piure. In zece minute am terminat de preparat spanacul si-l dam la racit putin. Procedez asa cu spanacul deoarece oxideaza extrem de repede dupa ce este scos de la congelator.
Cartofii ii taiem cubulete ca pentru piure si ii fierbem complet. Ii scurgem bine de apa.
Amestecam ouale cu iaurtul, apoi cu branza de vaci si amidonul, sarea si piperul si mixam bine.
Intr-o tava de Jena asezam cartofii ii presaram cu sare si adaugam compozitia de spanac si branza deasupra.
Coacem la 180 de grade pentru 30 de minute.
Servim cu placere!