Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 7 Iul 2018 | 3705 vizualizari

 

Din ingredientele rămase de la alte preparate am făcut rapid o budincă sățioasă și gustoasă. S-a dovedit a fi o idee foarte bună, pentru că practic, două straturi de rondele subțiri de cartofi cuprind alte straturi de ciuperci champignons, telemea și ceapă roșie, o armonie de gusturi și de savori.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi roz mari
  • 250 grame de ciuperci champignons
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval
  • 150 ml de smântână
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie (mare)
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci:

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire.

Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime.

Se răzuie telemeaua și cașcavalul.

Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.

Se mixează un ou cu smântâna grasă.

Se unge tava cu unt și se pune în ea un strat (format din două rânduri) de rondele subțiri de cartofi (jumătate din cantitatea pregătită). Se pune apoi o jumătate din cantitatea de ceapă tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper, după care se pune un strat de telemea răzuită (o jumătate din cantitatea totală).

Peste telemeaua răzuită se pun feliile de ciuperci champignons, într-un singur strat. Urmează ceapa care a rămas, condimente (sare și piper) restul de telemea răzuită și apoi ultimul strat de rondele de cartofi, format tot din două rânduri.

Se condimentează cu sare și piper și se toarnă, pe toată suprafața, smântâna mixată cu ou și apoi cașcavalul răzuit.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. După 30 de minute, în care ingredientele s-au preparat înăbușit, se ia folia de aluminiu și se mai lasă tava la cuptor, până ce budinca se rumenește frumos.

Când budinca s-a rumenit, se scoate din cuptor și se servește caldă, cu smântână, sau cu un iaurt gras.

 

TIPS-URI

1

Feliile de cartofi, ciuperci și ceapă trebuie să fie tăiate subțiri, ca să nu rămână crude.

2

Dacă telemeaua este mai sărată, dozați cu grijă cantitatea de sare.

3

Înainte de a da tava la cuptor, acoperiți-o cu folie de aluminiu, pentru ca ingredientele să se gătească înăbușit, în suc propriu, timp de 30 de minute.

4

După 30 de minute, folia de aluminiu se va îndepărta și budinca va mai rămâne în cuptor, până ce se va rumeni frumos.

5

La servire puteți folosi, în loc de smântână, iaurt, sau lapte bătut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci