Desert rulouri cu nuca si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 2776 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 cana apa calduta
  • coaja de portocala
  • 200 g ulei
  • 2 linguri margarina
  • Umplutura
  • 200 nuca macinata
  • 150 g ciocolata neagra
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu nuca si ciocolata:

Se cerne intr-un vas faina, amestecam cu sare, zahar, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam 150 g ulei, 2 linguri margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta pana rezulta un aluat omogen.

Intindem aluatul pe masa infainata, il ungem cu uleiul ramas si impaturim aluatul in 3, dupa care il punem in vasul in care am framantat si acoperim cu un prosop pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, presam nuca macinata si deasupra radem ciocolata pe care am tinut-o 10 minute la congelator.

Rulam aluatul, dupa care, cu un cutit, taiem rondele de aluat.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam la dopsit 10 minute,l e ungem cu apa cu zahar si le dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos.

Intre timp, punem apa cu zaharul, coaja de portocala pe foc, pana ce rezulta un sirop.

Cand inca sunt calde rulourile, le ungem cu sirop si le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca