Bezele Ratatouille

de Anastasia in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 5775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 130 gr.zahar
  • 1/2 lingurita acid de lamaie
  • 3 picaturi esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru presurat soriceii la alegere
  • mergelute colorate din zahar
  • Pentru decor:
  • codite confectionate din morcov
  • pomusoare de catina rosie pentru nasucuri
  • seminte de bostan decojite pentru urechi
  • seminte de coriandru pentru ochi
  • seminte de folarea soarelui pentru dinti
  • forme pentru bomboane pentru bonete  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele Ratatouille:

Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea mari de bezea, in fecare soricel infibgeti urechile, codita taiata in fisii subtiri din morcov, nasucul dintr-o jumatate de pomusoara de catina, dintii dintr-o seminta de floarea soarelui si ochii din seminte de coriandru, se usuca la foc foarte mic cu usa deschisa circa 1,30~2,00 ore pana se rumeneste putin si la apasare nu cedeaza.

bonetele sant confectionate din hartiute pentru bomboane taiate in jumatati si lipite cu ajutorul albusului ranas pentru detaliile pe care trebuie sa le incleieti intre ele, la fel am incleiat si piciorusele la masuta :)

Bon appetit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ion&Ioana