Unii se mandresc cu reteta 200. Eu doar 64, dar vedeti voi, semnifica varsta pe care am implinit-o de curand. Asa ca semnifica si ea ceva, reteta asta.
Este o reteta pe care o am de la Anastasia si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna, asa cum sunt toate retetele ei. Mai ales dulciurile.
Trebuie sa termin odata cu ce mai e prin frigider sa pot sa tin si eu o dieta, cat de cat.
Se separa albusul de galbenus.
Albusurile le mixam cu o lingurita de suc de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se adauga zaharul farin si se mixeaza pana se dizolva.
Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, se adauga grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Se unesc cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza. Intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetat cu gris, se pune 1/2 din compozitie, apoi un strat din loc in loc de felii de gutui din dulceata si se acopera cu compozitia ramasa. Se uniformizeaza suprafata cu o spatula sau lingura si se da tava la cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute.
Dupa ce budinca este gata se lasa sa se raceasca in tava, Cand budinca mai este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati. Eu nu le-am taiat ca nu am avut invitati la budinca, doar eu. Mai am si pentru voi daca doriti!
Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana sau dulceata sau cu amandoua.
Pofta buna !
1
Dulceata folosita de Anastasia era de visine.
2
Dulceata mea de gutui, e o dulceata pentru copii si se face cu gutuia taiata felii. Cand o sa mai fac o sa postez reteta.