Budinca cu paste si carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Paste, 27 Oct 2015 | 3278 vizualizari

 

Am vazut la Medi Bucataras aceasta reteta si m-am gandit sa incerc si eu o astfel de bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste sub forma de stelute + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • doi gogosari verzi;
  • o ceapa;
  • 300 g carne tocata de porc;
  • doua rosii dintr-o conserva cu rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • oregano uscat;
  • busuioc uscat;
  • 140 g iaurt;
  • 4 linguri lapte;
  • 4 oua;
  • sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • doua oua + un praf de sare pentru a pune deasupra budincii;
  • 2-3 linguri ulei pentru calit legumele.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si carne tocata de porc:

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Aceste legume se pun intr-o craticioara cu ulei si putina sare la calit, apoi se adauga carnea tocata (amestecata cu putina sare) si se caleste si aceasta. 

Rosiile intregi, decojite se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, care se adauga peste carnea bine patrunsa. Se fierbe compozitia pana cand scad rosiile.

Pastele se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece, apoi se pun intr-o cratita. Peste ele se pun compozitia cu carne tocata, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, laptele si ouale, amestecand dupa fiecare.

Se unge tava cu unt, se toarna compozitia obtinuta din cratita, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pun pe deasupra budincii, dupa care se introduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu 1

27.10.2015, 19:39

Multumesc tuturor!
Da, Medi, mi-a placut foarte mult!

Rocsi 1

27.10.2015, 20:36

Mmm, as vrea o portie mica si calda!

Andra_Constantinescu 1

27.10.2015, 21:10

Cu mare drag te servesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de vinete