Aceste paste le-am pregatit in week-end! Aveam in plan sa fac niste paste, dar nu stiam cum, aveam si un muschiulet de porc in frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu el. Asa ca m-am gandit eu sa combin cele doua, ca sa rezulte un preparat mai consistent, dar in acelasi timp foarte bun. Este potrivit pentru pranz, cina si pot fi folosi orice tip de paste. Pe noi ne-au incantat aceste paste si de acum vor intra in meniul meu, pentru a le pregati mai des!
Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou. Le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le taiati bucati pe lung. Intr-o oala puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca apa, dati drumul pastelor. Le fierbeti cam 8-10 minute. Intre timp, pregatiti sosul. Curatati ceapa o tocati marunt, iar morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Usturoiul curatat il zdrobiti usor cu lama cutitului. Intr-o tigaie puneti doua linguri de ulei, ceapa, morcovul si usturoiul. Le innabusiti 2-3 minute la foc potrivit, apoi mai puneti cate putina apa, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati pasata de rosii, sare, piper, ierburile de provence. Amestecati bine, lasati sa fiarba 2-3 minute sosul. Dupa acest timp, scoateti usturoiul, adaugati pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor cu sosul, incorporati si bucatile de carne. Acum amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc. Luati tigaia de pe foc, rasturnati pastele intr-un vas de ceramica. Mozzarella, o taiati cubulete si o puneti peste paste, iar deasupra presarati si parmezanul ras. Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, cat sa se topeasca branza. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, la lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi. Pofta buna!