Paste cu scoici

de brunetica in Paste, 27 Noi 2011 | 6604 vizualizari

 

O reteta delicioasa .Am servit prima data aceasta reteta la cumatra mea si mi-a placut foarte mult. Incercati reteta merita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. bavette ( sau spaghete)
  • 1-2 kg. scoici  proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • jumate de lingurita de boia iute
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • 200 ml. vin alb sec
  • 2 lingurite pasta de bulion
  • o jumatate de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

 

Prima data se curata scoicile de alge si  nisip, le spalam bine.

Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in  care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam). 

Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.

Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.

Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.

Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.

 

TIPS-URI

1

200 ml. apa la 2 kg de scoici nu este putina pentru ca scoicile mai lasa si ele apa. 

2

Sosul care se face se serveste cu paine mai crocanta ,Se inmoaie painea in sos.Intr-o poza se vede sosul despre care vb.

3

Scoicile trebuie sa fie proaspete , nu trebuie sa fie crapate sau  deschise, acelea sant moarte si nu se mananca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguine con vongole