Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi

de Bucataras in Vita, 3 Dec 2013 | 2534 vizualizari

 

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  •  biftec florentin
  • salvie
  • rozmarin
  • fenicul
  • sparanghel
  • măsline negre
  • mărar
  • un cartof
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi:

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.
 
Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și dedesubt se pun crenguțe de rozmarin și salvie. Se pune și sare grunjoasă. Apoi cartoful se taie în cubulețe. Într-o oală adâncă se pune puțin ulei și un cățel de usturoi în coajă. Se pun și cubulețele de cartofi la prăjit. Se adaugă puțină apă și se acoperă cu un cartof. Între timp se curăță sparanghelul. Se îndepartează partea exterioară a fenicului, se păstrează doar inima sa, care se spală pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Apoi se taie romboidal. Se taie și sparanghelul în romburi. Se scoate usturoiul din oala cu cartofi. Se scot sâmburii din măsline, apoi se toacă bine.
 

Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun doua frunze de busuioc la prăjit, apoi se taie legumele tăiate pe diaginală. Se pune puțină sare. Se adaugă puțin vin alb. Se pune o tigaie la încins pentru prăjit carnea. Se iau ierburile aromatice de pe carne. Biftecul se pune la prăjit cu un strop de ulei. Se pun si ierburi aromate în tigaie, alături de carne. Se pun și măslinele peste andive si restul de legume. Carnea se întoarce și pe partea cealaltă. Se toacă puțin busuioc proaspăt și se pune peste legume. Carnea se mai întoarce o dată pe partea cealaltă. Dacă încă are sânge pe margine, se poate pune la cuptor la final pentru a avea o culoare uniformă. Când salvia și rozmarinul devin crocante, se scot pe un șervet de hârtie. Cartofii se iau de pe foc și se pasează cu blenderul, nu foarte mult însă pentru a nu avea un sos lipicios. Se toacă mărarul si se adaugă peste cartofi. Carnea se scoate din tigaie și se scoate de pe os, apoi se taie fâșii. Se așază legumele pe farfurie, apoi bucata de carne tăiată, sosul, mărar și puțin ulei de măsline. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi noi