Bruschete cu vinete si avocado

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 3446 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa . Am folosit avocado si fulgi de drojdie inactivi. Acesti fulgi de drojdie i-am descoperit de curan si am citit multe despre ei . Sunt numiti ,,parmezanul vegetarienilor,, , sunt o sursa importanta de protein si complexul de vitamin B .

 

INGREDIENTE

  • -1 vanata
  • -1 avocado
  • -1 jumate lamaie
  • -50 ml suc de rosii
  • -50 ml ulei masline
  • -sare
  • -piper
  • -2 fire de ceapa verde
  • -2 catei usturoi
  • Optional : rosii si fulgi de drojdie inactivi
  • Pt bruschete : felii de paine (bagheta , franzela etc)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu vinete si avocado:

Vanata o spalam si o taiem cubulete cam de 0.5x0.5 cm si presaram pee a putina sare ca sa lase apa (daca doriti o puteti curata de coaja , asa cum am facut eu sau puteti lasa si coaja ) .

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele .

Avocado il curatam si il taiem si pe el cubulete , dupa care il stropim cu zeama de lamaie .

Usturoiul il pisam bine sau il taiem rondele subtiri , asta este optional.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline , cand este cald adaugam vanata si o lasam sa se caleasca . Va trage tot uleiul asa ca daca vreti sa fie mai gatita se poate adauga putina apa.  Adaugati sucul de rosii si usturoiul pisat . Asezonati cu sare si piper si lasati sa scada bine sosul .

Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii taiate cubulete , dar asta ramane la alegerea voastra.

Punem ceapa verde si avocado , amestecam de cateva ori si oprim focul.

Painea o taiem pe diagonala si o prajim .

Asezam pe platou si punem pe paine o cantitate generoasa de vanata .

Deasupra asezam cate o felie de rosie si presaram fulgi de drojdie inactivi.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu parmezan, telemea sau cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu vinete si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca