Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2014 | 2959 vizualizari

 

O idee si de la Babi pentru a suplimenta aperitivele la masa de Craciun si Revelion.Un aperitiv usor de realizat si foarte gustos.Il recomand cu mult drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 telemea delaco
  • 2 linguri ceva fin delaco
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • piper alb
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 bucatica morcov pentru decor
  • frunze patrunjel pentru decor
  • 1 bucatica ardei galben( eu nu am avut)
  • 1 castravete sera mai mare( si cit se poate de drept)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco:

Castravetele  se spala se taie in doua  apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou.

Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt  impreuna cu bucatica de ardei ,telemeaua se da prin razatoarea mica( cine are razatoare speciala pentru brinzeturi , eu am).

Apoi se pune intr-un castron se amesteca cu  untul , mararul, piperul, ceapa rosie si ceva fin de la delaco ( daca cumva este prea moale mai punem un picut de telemea  rasa) cu pasta  obtinuta umplem castravetii( cu un pos daca se poate si profesionist are duzele mai mari) al  meu s-a stricat asa ca am folosit o punga.

Ornam cu bucatele de morcov sau gogosar rosu( sau si cu una si cu alta dupa imaginatia fiecaruia) se pune la rece pentru 30 minute  apoi se feliaza drept sau vertical si asezam pe platou impreuna cu alte preparate.

Sa va fie de folos si ajutor.

TIPS-URI

1

Un aperitiv foarte gustos si da bine pe farfurie

2

Foarte usor si repede de realizat

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si parmezan