Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2016 | 3543 vizualizari

 

Cougnou, de asemenea, numit cougnole în anumite regiuni sau pâinea lui Isus, este un produs de patiserie tipic din Belgia și din nordul Franței consumat în perioada Sfantul Nicolae pana la Crăciun.
Forma acestei brioșe amintește copilul Isus înfășurat. Poate avea de asemenea forma specială a unui copil cu două capete.
Este de obicei, oferita copiilor în dimineața de Crăciun, însoțită de o cană de ciocolată caldă.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/briosa-belgiana-cougnolle-ou-cougnou.html

 

INGREDIENTE

  • 600 -700 gr de faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 25 cl de lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de zahar
  • 170 gr de unt moale
  • stafide
  • zahar perlat
  • 1 galbenus de ou +1 lingurita de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea.

Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele, punem untul moale (nu topit) si framantam cca. 10-15 minute. (am adaugat un pic de faina)

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul rapid si se incorporeaza stafidele.

Impartiti aluatul in cate bucati de briosa vreti sa faceti ( eu am facut o briosa mare si 2 mai mici).

Fiecare bucata se-mparte in 2- cu o jumatate facem forma corpului, cealalta jumatate o impartim in 2 si facem 2 bile (capetele).

Le unim pentru a forma briosa. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Alta metoda : modelati aluatul in lungime, apasati aluatul si rasuciti-l pentru a forma capul rotund la cativa centimetri de fiecare capat.

Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Se ung cu amestecul galbenus/lapte si se decoreaza cu zahăr perlat.

Coaceti in cuptorul incalzit timp de 30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt