Briose "Flori de cires"

de Miha in Prajituri, 19 Mar 2012 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "Flori de cires":

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta, mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut reteta de cozonac, pe care o fac de obicei.

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron daca se framanta manual, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, ciocolata tocata si scortisoara.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, apoi se presara amestecul de ciocolata cu nuca. Se ruleaza foaia pe latura scurta, cat mai strans posibil. Intindem din nou aluatul in foaie dretunghiulara si il rulam din nou, tot pe latura scurta.

Taiem felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata. Fiecare felie se cresteaza apoi din loc in loc cu o forfeca, formand astfel petalele. Se aseaza in tava de briose tapetata cu hartiute speciale.

Se lasa putin la dospit, la loc caldut, apoi se da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Flori de cires"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Alinutza80 1

20.03.2012, 19:19

RuxyRux 1

20.03.2012, 19:28

Doamne ce bunatate...by Miha iubita mea mi-e dor...de tine

mena29 1

20.03.2012, 20:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si dulceata de prune