Briose de post pentru Mos Craciun

de Valclaudia in Mancaruri de post, 20 Dec 2015 | 4600 vizualizari

 

pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana seminte de in
  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana pulbere din coaja de struguri
  • 1 plic praf de copt+ 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani apa minerala
  • 50 gr. nuca + 2 linguri zahar tos pentru caramelizat nuca
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post pentru Mos Craciun:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.

Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.

Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.

Punem intr-un castron apa minerala, uleiul, zaharul, bicarbonatul+praful de copt stinse in zeama de lamaie, pulberea din coaja de struguri si sarea, mixam pana se topeste zaharul.

Adaugam faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il impartim apoi in forme de briose in care am asezat in prealabil hartiute de copt.

Peste compozitie presaram krant (nuca caramelizata) si dam apoi formele la cuptor pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Scoatem briosele din cuptor, le scoatem si din formele de silicon, le asezam pe un gratar si le lasam la racorit.

Topim ciocolata pe baie de aburi, eu am mai adaugat doua linguri de apa, apoi decoram briosele cu ciocolata si la final presaram bombonele de zahar pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)