Un altfel de briose care se pot servi atat la micul dejun alaturi de un iaurt sau chiar la scoala sau birou. Sunt pufoase si satioase, perfecte chiar si pentru "picnicul bucatarasilor"!
Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea si oul apoi se toarna maiaua. Se amesteca usor cu degetele si se toarna cate putin de ulei. Se rastoarna pe masa si se framanta un aluat omogen. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se amesteca untul moale impreuna cu casul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa deoparte. Se poate inlocui casul cu cascaval si se adauga sare doar daca este nevoie.
Se ia aluatul dospit si i se da o forma cilindrica, ca un snur mai gros. Acesta se taie in 12 bucati aproximativ egale.
Se ia fiecare bucatica si se intinde cu sucitorul in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 1-1.5 mm. Cu un cutter zimtat se cresteaza in jumatatea de jos, dar nu de tot, in mai multe locuri (a se vedea pozele). Pe prima jumatate se pun 2 lgt din umplutura, se intinde pe toata suprafata apoi se ruleaza strans. In partea de sus vor ajunge crestaturile. Se unesc in cerc, la capete, obtinandu-se astfel forme de floricele.
Se pregateste o tava de briose cu 12 forme. Se ung bine cu ulei si se asaza in fieare forma cate o floare. Se lasa 10 minute sa mai dospeasca.
Se bate oul bine cu putina sare. Se ung briosele floricele cu ou si se presara deasupra putina pudra de chimen.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Se pot servi atat calde, cat si reci.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui casul cu cascaval.
2
Pudra de chimen poate fi inlocuita cu seminte de susan, mac, etc.