Personal n-am mai incercat o prajitura cu struguri pana acum si rau am facut fiindca nici n-am stiut ce pierdeam. Au iesit atat de bune briosele acestea ca ne-am lins pe degete. Combinatia de struguri negri cu ciocolata amaruie este absolut delicioasa, iar aspectul eu zic ca este pe masura. Mi se pare ca sunt tare frumusele, dvs ce ziceti?
Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat briosele.
Tot aici am dat pe razatoare ciocolata amara care urma s-o adaug in compozitie.
Pentru compozitie am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva minute pentru omogenizare. Apoi am adaugat faina, uleiul de susan, praful de copt, scortisoara macinata mare si la final boabele intregi de strugure si ciocolata data pe razatoare.
Am uns formele de briose cu o picatura de ulei si am turnat compozitia in forme – nu este nevoie sa umplem formele pana sus deoarece briosele vor avea tendinta sa iasa afara din forme. La final am rupt cateva bucatele de ciocolata si le-am asezat intregi in briose.