Briose cu portocala si ciocolata

de mikidaniro in Prajituri, 16 Feb 2012 | 5452 vizualizari

 

Aceste briose se pot servi simple,cu toping de ciocolata deasupra sau cu crema de care va place.Eu am preferat sa le fac simple pentru pachetelul piticei.

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  •  200g faina 
  • 150g zahar
  •  50 ml ulei 
  • 1 portocala 
  • 75g ciocolata amaruie 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  •  un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si ciocolata:

 Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la portocala.

In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel sau o paleta pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam coaja de portocala si ciocolata amestecand de 2-3 ori usor,doar cat sa omogenizam compozitia.

Punem compozitia in forme de briose si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min.sau pana trece testul scobitorii.Cand sunt gata le scoatem din forma si le punem pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mikidaniro 1

16.02.2012, 20:40

Multumesc feteIor!

rely_chis 1

18.02.2012, 18:36

Sunt ffff bune sau cum zic nepotelele mele "sunt delicioase"

mikidaniro 1

18.02.2012, 19:04

Ma bucur ca Ie-au pIacut nepoteIeIor,copii sunt ceI mai aprig critic,ceI putin Ia mine asa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]