Un desert de weekend.
Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim 100 ml lapte unde dizolvam drojdia.
Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.
In mijlocul fainii unde am facut gaura adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine pana ce se incorporeaza in faina.
Peste aceasta adaugam compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam lapte daca ni se pare prea dur aluatul.
Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc cald pana ce acesta nu creste suficient.
Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam inca circa 30 min la crescut.
Umplutura.
Intr-un vas adaugam branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.
Odata crescut aluatul rupem din el cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre mijloc.
In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.
Le ungem cu ou si le dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.
Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.
Le-am uns cu smantana deasupra si cu zahar pudra