Placinte cu branza de vaci

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 3987 vizualizari

 

Un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat 
  • 500 g faina alba
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingura rasatura lamaie si portocala
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 3 albusuri
  • smantana pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza de vaci:

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia.

Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.

In mijlocul  fainii unde am facut gaura adaugam  drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine  pana ce se incorporeaza in faina.

Peste aceasta adaugam  compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam  lapte daca ni se pare prea dur aluatul.

Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam  ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam  bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc  cald  pana ce acesta nu creste suficient.

Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam  inca  circa 30 min la crescut.

Umplutura.

Intr-un vas  adaugam  branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.

Odata crescut aluatul  rupem din el  cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre  mijloc. 

In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.

Le ungem cu ou si le  dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.

Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.

Le-am uns cu smantana deasupra si  cu zahar pudra 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placintele dulci cu branza de vaci