Am cumparat de la piata o ladita de capsuni si pentru ca copii mei nu au ma vrut sa manance m-am gandit sa fac o prajitura, dar am avut prea multe capsuni asa ca am facut doua prajituri diferite. Au avut succes amandoua, nu a mai ramas nimic.
Se curata capsunile, se spala, se scurg bine si se presara 2 linguri de gris peste ele.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul si la urma laptele. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de zahar si romul si se bate bine pana se intaresc din nou.
Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o cratita sau o tava cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Se aseza toate capsunile deasupra. Se da la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.
Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pofta buna!
1
Eu am pus cam multe capsuni si au cazut toate la fund, la reteta asta merg 500 g de capsuni.