Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2013 | 6075 vizualizari

 

Am sosit cu niste briose pufoase, cu o crema de mascarpone si aroma de lime. Daca ati sti voi ce bunatate a iesit...

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 350 gr zahar
  • 500-520 gr faina
  • 15 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
  • cirese
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cirese, crema mascarpone si lime:

Briosele:

Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste galbenusuri. Punem uleiul in fir subtire si mixam mereu la viteza mica, apoi esenta, coaja rasa de lime si laptele. Incoporam praful de copt si faina, treptat, pana obtinem o compozitie de consistenta checului. Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.

Deasupra punem cirese si le introducem in cuptorul incins. Le lasam la copt 25-30 de minute, pana devin aurii (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate). Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca bine. Din aceasta cantitate am obtinut 26 de briose.

Crema:

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, apoi il aromatizam cu esenta de vanilie si coaja rasa de lime. Cu ajutorul unui ornator facem floricele de mascarpone pe briose.

Le dam putin la rece si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese, crema mascarpone si lime" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat