Azi va indulcesc cu o prajitura din copilarie de care chiar imi era dor. De obicei o faceam cand nu aveam prea mult timp la dispozitie, deoarece merge foarte repede si nu dau gres niciodata cu ea :)
Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor albusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.
Pana blatul se raceste complet, pregatim glazura de ciocolata. Punem la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/lapte si cacaoa. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.
Daca blatul este racit il taiem cubulete, iar aceste cubulete le insiropam si le tavalim alternativ prin cocos si nuca macinata.
Pofta buna!