Vin sarbatorile, vin sarbatorile…
Am pregatit briose cu nuci, fructe confiate si muuuuulta ciocolata pe care le-am decorat cu mascarpone in spiritul Sarbatorilor.
Aceste briose le-am facut de mai multe ori si de fiecare data am schimbat cate ceva fie le-am facut cu migdale, alune de padure, stafide, si urmatoarea data voi pune cirese amare confiate Debia astept!
Intr-o cratita mica se pune untul impreuna cu ciocolata la topit, amestecandu-se din cand in cand pana se formeaza un sos omogen.
Se lasa sa se racoreasca un pic, iar intre timp intr-un castron se amesteca: nucile macinate, faina, praful de copt, zaharul si cacao.
Intr-un alt castron mai mic se bat ouale ca pentru omleta si apoi se incorporeaza si smantana. Acest amestec se adauga peste sosul de ciocolata si se amesteca bine cu ajutoul unui tel. Crema rezultata se adauga peste ingredientele uscate si apoi se incorporeaza cu ajutorul unei linguri. Apoi se adauga si fructele confiate.
Se pregateste tava pentru briose si se imparte amestecul uniform in cele 12 forme.
Se baga in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute.
Se lasa sa se raceasca si se decoreaza dupa imaginatie.