Briose aperitiv

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 28573 vizualizari

 

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut tare mult. Era ora 7,30 dimineata, nu aveam somn si am pus repede de ceva pt micul dejun...Au iesit tare frumusele si bune. Multumesc Meri!!!>:D

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
pt umplut:
  • 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita marar tocat fin
  • 4 feliute muschiulet afumat
  • 2 felii mari cascaval sau mozzarella
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si am decupat cerculete cu o forma s-au pahar, cu ce aveti. Am pus cerculetele de aluat in tava de briose, cite 2 cerculete cu marginile ridicate in fiecare forma.

Pt umplutura: am amestecat brinza cu sare, ceapa taiata marunt si mararul taiat fin. Feliile de muschiulet le-am taiat cubulete. Am pus cite o lingura in fiecare forma de briose peste aluat, am pus citeva bucatele de muschiulet, o feliuta mica de cascaval, o feliuta mica de rosie, putina sare si piper si citiva stropi de ulei de masline pe fiecare in parte. Am dat cuptorul la 50 grade si am lasat tava cu briose in cuptorul caldut sa creasca putin aluatul, cam 20 minute. Am copt briosele la 170 grade pt 25-30 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti briosele calde cu o cana de lapte s-au iaurt

2

daca ati facut prea mici cerculetele puneti 3-4 cerculete in forma de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spanac