Branzoici

de andreea_nagy in Prajituri, 27 Sep 2014 | 4000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat :
  • 2 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25g )
  • 4 ling. zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 margarina ( am folosit Rama)
  • 100 ml ulei
  • 500-600ml lapte caldut
  • 4 oua
  • 1 ou pt. uns
  • Umplutura de varza :
  • o varza
  • 3 ling. ulei
  • sare , piper
  • Umplutura de urda :
  • 1kg urda
  • 3 oua
  • marar tocat
  • coaja de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3-4 ling zahar
  • 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
  • Umplutura de branza :
  • 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .

Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .

Branza sarata se razuieste intr-un bol.

Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc . 

 

   

TIPS-URI

1

Daca nu faceti cu umplutura sarata , mai puteti pune in aluat inca 2-3 ling. zahar si coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

andreea_nagy 1

14.10.2014, 14:21

Multumesc !!!

mihaelar63 1

13.10.2015, 14:11

La multi ani !!!

miki_a 1

13.10.2015, 15:22

La multi ani!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Branzoici