Prajitura poloneza Karpaten

de Cris2711 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 10878 vizualizari

 

Am descoperit-o intamplator si nu pot sa va spun cat de buna este.Este cu crema de vanilie,budinca mai bine zis.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar 200 ml apa
  • 125 gr unt
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 1 praf de budinca Dr. Oetker
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura poloneza Karpaten:

Cuptorul se preincalzeste la 220°C.

1. Aluatul:

Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga si cele 5 oua si praful de copt.

Compozitia de aluat se si mixeaza ,daca este cazul.

Eu am ales o forma rotunda de tort.

Se imparte compozitia de aluat in doua parti egale.

Prima jumatate se intinde pe toata forma unsa cu unt si se da la cuptor pentru circa 25-30 de minute pana se coace si primeste o culoare aurie.

Cand este gata ,se lasa la racit 10 minute ,se pune pe un platou,forma se spala,se usuca bine ,se unge din nou cu unt si se adauga a doua compozitie de aluat la cuptor.Se repeta procedura.

2.Umplutura:

Se adauga laptele ,700 ml si zaharul intr-o oala si se pune la foc mic,la fiert.

Se amesteca intr-una.

Praful de budinca de vanilie,125ml lapte si faina se amesteca bine .

Apoi se adauga in laptele cu zahar.

Se adauga si galbenusul de ou.

Se amesteca intr-una pana se formeaza budinca.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga si untul si se omogenizeaza compozitia cat mai bine.

Cand este gata,se lasa la racit cel putin 5 ore se indeparteaza peretii formei cu grija si se transfera prajitura de pe forma pe un platou.

Se orneaza cu zahar pudra si cu ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A se urma pasii exact,reusita garantata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura poloneza Karpaten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuthAnne 1

16.10.2013, 19:10

Asta e Karpatka? E fff buna, si eu cumpar de la polonezi, e cel mai apropiat de prajiturile bune din Romania (desi nu atat de bune )

Cris2711 1

16.10.2013, 19:40

Ruth fain ca gasesti sa cumperi,dar crede-ma ca facuta de tine este si mai buna

Krystyan Trendy 1

31.07.2014, 10:29

delicioasa prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poloneza