Branzoici

de Corinuta in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 9483 vizualizari

 

Branzoicile imi plac la nebunie! Pot sa mananc fara numar, mai ales daca sunt proaspat facute...poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie, de mirosul de paine proaspata facuta de bunica, care intotdeauna alaturi de paine facea si o tava mare plina cu branzoici pentru nepoti. Iar noi, nerabdatori, nici nu asteptam sa se racesca ca le si infulecam :) Ei bine, n-am avut eu nici oua de la tara si nici branza eco :D dar m-am incumetat si am framantat cu manutele mele o portie de brazoici. Si bine am facut, ca tare bune au mai fost!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g stafide
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la dospit intr-un loc calduros cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilinat. Adaugam stafidele si optional putin coaja rasa de lamaie.

Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata pana obtinem o foaie groasa cam de 1 cm. Il taiem in patrate aproximativ egale, pe care punem cate o lingurita de umplutura, iar apoi unim colturile patratelelor lipindu-le cat mai bine.

Punem branzoicile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele si le ungem cu oul batut. Le putem lasa sa mai creasca in tava cateva minute, apoi le coacem jumatate de ora la foc mediu sau pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

14.11.2012, 14:51

bune

Sim0na 1

14.11.2012, 18:46

Offffff.. cred ca de vre-o 2 ani ma tot chinui sa fac si eu... si mereu uit

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza dulce si stafide