Branzoici

de lacrimioara in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 9959 vizualizari

 

sant super pufoase. am preparat reteta de brinzoaice inspirindu-ma de pe blogu amaliei si i multumesc

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 oua,
  • 50 grame drojdie,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf sare.
  • Umplutura:
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 kg branza vaca dulce,
  • stafide,
  • zahar dupa gust,
  • 2 oua.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini.

lasam la dospit 45 minute la loc caldut .

Luam jumatate din aluat si il intindem  foaie si il taiem in 6  dupa care fiecare parte o luam pe rand  si o mai intindem putin la un capat taiem fasii ca in poza. Punem  umplutura de branza care am facut-o asa:se amesteca branza cu zaharul, ouale,stafidele si coaja de lamaie  rulam cu partea netaiata spre partea taiata si cea taiata vine deasupra,mai lasam in tava 15 minute dupa care le ungem cu  galbenus de ou cu putin lapte si dam la copt cam 20 minute la 180 grade pana se rumenesc  dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti