Panettone

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 20 g drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • 2 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 30 ml lapte,,
  • 1 praf de sare,
  • dupa gust esenta migdale si esenta lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 150 g fructe confiate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone:

 Dizolvam drojdia in 30 ml lapte si 100 g faina, amestecam si lasam la crescut, la loc cald, peste noapte. A doua zi, framantam aluatul cu 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, apoi il lasam la dospit 2 ore. Dupa cele doua ore, framantam din nou cu inca 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, pana obtinem un aluat elastic si moale, pe care il lasam la dospit inca 2 ore.

Topim untul impreuna cu zaharul, esentele, un praf de sare si coaja de portocala. Dupa ce s-a topit untul si zaharul, il lasam la racit. Cand s-a racit incorporam oul si albusurile batute ( ca pentru omleta). Dupa ce au trecut cele 2 ore, punem in masina de paine aluatul impreuna cu amestecul de oua si fructele confiate sau daca nu aveti masina de paine se framanta cu mana, dar atentie, aluatul trebuie sa fie foarte bine framantat.

Tapetam o oala inalta cu hartie de copt, asezam aluatul si il lasam la dospit inca 1 h si 30 de minute. Introducem cozonacul in cuptorul preincalzit, pentru cca 50 de minute, dupa ce s-a racit complet, il scoatem din forma si il putem savura

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata