Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.
Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).
Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.
Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.
La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!
1
Optional se pot adauga esente sau coaja rasa de lamaie.