Langosi cu dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Aug 2014 | 7829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura cu drojdie uscata
  • 4 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura
  • dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu dulceata de visine:

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).

Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.  Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite  cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Optional se pot adauga esente sau coaja rasa de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi