Branzoaice

de Florin A in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 5963 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 400 gr faina alba de grau
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un cub de drojdie
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • ulei pentru framantat

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr telemea
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • esente sau coaja de portcala/lamaie pentru aroma

Suplimentar ne sunt necesare:

  • un ou
  • un iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Cernem faina intr-un vas incapator.

Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.

Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul uleiului se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura: spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul, smantana si branza, optional esentele ori coaja rasa de portocala/lamaie. Amestecam compozitia pentru omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se aduna colturile parte peste parte si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Branzoaicele se ung uniform cu un ou batut cu iaurt si se coc pana se rumenesc frumos!

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana