Bunatati pentru colindatori
Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Suplimentar ne sunt necesare:
Cernem faina intr-un vas incapator.
Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.
Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul uleiului se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatim umplutura: spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul, smantana si branza, optional esentele ori coaja rasa de portocala/lamaie. Amestecam compozitia pentru omogenizarea completa.
Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se aduna colturile parte peste parte si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Branzoaicele se ung uniform cu un ou batut cu iaurt si se coc pana se rumenesc frumos!
Se servesc cu pofta!