Din ciclul...bune, calde si aromate!
PS.este prima data cand fac, asa ca sa nu va legati de aspect :)))
ca nu va mai dau :P
am incheiat PS-ul :)))
pt aluat:
pt umplutura:
pentru uns si pudrat
Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.
Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.
Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.
Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata, l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.
Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor, pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.
1
ingredientele costa aproximativ 20-22 lei
2
eu prefer branza sarata, dar asa aromate si pudrate, nu le pot rezista.
3
daca va plac mai dulci, puteti suplimenta cantitatea de zahar.