Galette cu nectarine si coacaze negre

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 3 Sep 2011 | 4745 vizualizari

 

Si ca sa fie seara completa va servesc si cu desert

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusri
  • 2 lg smantana(20% grasime)
  • 400 g faina (tip 480)
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  •  
  • 500 g nectarine
  • 200 g coacaze negre
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu nectarine si coacaze negre:

 

Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios si moale. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigidider.

 Nectarinele spalate se taie felii. Zaharul se pune impreuna cu apa intr-o cratita si se tine pe foc mediu pana se topeste si incepe sa se caramelizeze usor. Se adauga nectarinele si se mai tin pe foc 5 minute,apoi se scot pe o farfurie.

 Aluatul rece se taie in 3 si se intinde fiecare parte in cate o foaie rotunda. Se transfera foaia in tava tapetata cu hartie de copt si in mijloc se aseaza feliile de nectarine si coacazele. Marginile aluatului se intorc peste fructe facand 3-4 cute. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 galette. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minue sau pana se rumenesc. La inceput(7-10 minute focul trebuie sa fie iute,apoi se lasa incet.

Se servesc calde sau reci,pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu nectarine si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]