Bors de peste

de violeta30 in Ciorbe, 25 Dec 2018 | 4194 vizualizari

 

Borsul de peste nu e preferatul meu, dar il gatesc pentru copil pentru ca ii place. Am cumparat un somon intreg de vreo 3 kg si la insistentele fetei m-am incumetat sa fac un bors.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 l de apa
  • o capatana si o coada de somon
  • 2 ardei colorati (rosu si galben)
  • 2 morcovi
  • 3 felii de telina
  • 5 cepe
  • 4 cartofi
  • un borcan de rosii in bulion (400 gr)
  • 300 ml de bors (Danila am folosit eu, acreste bine ciorba/borsul)
  • sare/delikat
  • marar
  • leustean
  • o mana de orez
  • piper macinat dupa gust
  • un ou batut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Punem apa la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete, cand apa clocoteste le adaugam la fiert, mai putin rosiile, pe care le vom pune cu 10 minute inainte sa adaugam pestele si doar cand legumele din oala au fiert bine.

Cand legumele sunt fierte, coada curatata de solzi si capatana curatata bine (ii vom scoate branhiile) le punem peste legume. Punem sare sau delikat dupa gust.

Borsul fiert in prealabil se pune la 5 minute dupa ce am pus pestele. 

Cand pestele e fiert, vom pune verdeata si piperul, iar apoi oul batut in fir subtire. Lasam sa dea un clocot si oprim.

Se serveste alaturi de un ardei iute.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]