Recent ma apuca un dor de mancarurile romanesti -de mancarea facuta de mama si de bunica. Am primit recent un dovlecel mare -perfect pentru supa de dovleac cu smantana si am incercat sa imi amintesc cum facea bunica mea, a iesit tare buna. Aici aveti rezultatul...
Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.
In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). Amestecam bine, apoi adaugam boiaua. Lasam cateva secunde si turnam putina apa (cca 3 canai de apa).
Adaugam putin marar verde (eu am legat un manunchi mic, ca sotului meu nu ii prea place mararul, asa ca o sa il scot la final (dar e ff bun cu marar tocat marunt).
Cand apa da in clocot, stoarcem dovlecelul si il adaugam in oala. Lasam sa fiarba putin, atentie ca dovlecelul se fierbe repede. Cand s-a mai inmuiat, adaugam smantana, gustam de sare si la final punem otetul. Si e gata supa noastra.
Pofta mare :)